Solution Engineer Jr.

Webbing Solutions zoekt een doorgroeiend software ontwikkelaar / developer (full-time)

PDF

Het werk

Werken bij Webbing Solutions betekent dat je samen met je collega’s en met de klant werkt aan het verbeteren van de bedrijfsvoering van de klant én aan het verbeteren van je eigen kwaliteiten. Wij zoeken een enthousiaste programmeur die er van houdt om samen met ons en onze klanten de oplossing voor hun problemen meehelpt te bedenken, te maken en daarna te blijven ondersteunen.

De meeste van onze 100 klanten zijn hightech bedrijven in de maakindustrie. Zij maken de machines en middelen waarmee de nieuwste technologie wordt gemaakt. Als Smart Industry Ambassadeur helpt Webbing Solutions haar klanten om beter gebruik te maken van haar ICT middelen.

Webbing Solutions ontwikkelt web-based oplossingen als aanvulling op de business software die de klant in gebruik heeft, zoals ERP en PDM. Met onze oplossingen zorgen ervoor dat de klant haar bedrijfsprocessen verder kan optimaliseren, sneller kan vernieuwen of beter kan samenwerken met haar klanten en leveranciers.

Wat heb je nodig om Solution Engineer Jr. te kunnen worden?

Webbing Solutions is een groeiend bedrijf. Dit betekent dat je betrokken zult zijn bij veel verschillende werkzaamheden. Veruit het grootste deel van je tijd zal je natuurlijk besteden aan projecten voor onze klanten. Ook intern is er veel te doen, uit te zoeken en op te zetten om te helpen onze groei succesvol te laten verlopen. We zijn dan ook benieuwd wat wij van jou kunnen leren.

Volgens onze klanten is een van onze sterke punten onze flexibiliteit en dat verwachten we ook van jou. Nieuwe projecten worden door de Solution Engineers opgepakt en geleid. Door delen van het programmeerwerk uit handen te nemen ondersteun je de Solution Engineer. Zo leer je de klant, haar processen en onze oplossingen kennen en ben je in staat om de klant te ondersteunen na oplevering. Door ervaring op te bouwen kun je bijna als vanzelfsprekend groeien naar meer uitgebreide werkzaamheden. In je werk houd je van structuur en heb je een hekel aan losse eindjes, ook als je die bij ons ziet. Je bent niet bang om terug te vallen op je collega’s wanneer je er even niet uitkomt.

Tenslotte, Webbing Solutions staat bekend als innovatief bedrijf. Als het “out of the box” denken er bij jou niet in zit dan mis je net dat ene onderscheidende “iets” wat jou geschikt maakt.

vacatures-webbing

Functie eisen

  • Je hebt tenminste een relevante HBO / MBO Informatica of ICT opleiding afgerond of aantoonbaar vergelijkbare praktische ervaring, oftewel: jij kunt programmeren!
  • Open source, Linux omgevingen, HTML, PHP, Perl, AJAX, Javascript, SQL Servers, databases, User Interfaces en XML zijn vertrouwd voor je of hebben tenminste je interesse.
  • Je voelt je thuis in een klein team waarin je initiatief kunt nemen en verantwoordelijkheid opbouwt.
  • Je bent in staat mee te denken om problemen en processen te analyseren en verbeteringen voor te stellen.
  • Je communicatieve vaardigheden stellen je in staat om goed met je collega’s samen te werken en klanten te ondersteunen
  • Je hebt kennis van ERP systemen, met name Isah is een pré.
  • Je bent net als wij vanuit jezelf geïnteresseerd in ICT, informatica en techniek.

Jouw werkplek

Je doet jezelf een plezier als je in de omgeving woont van Tilburg of Breda. Ons kantoor ligt namelijk daartussen in het mooie Dongen. Werken doen we vanuit ons kantoor, op locatie bij onze klanten of, als je het aankunt, soms ook vanuit thuis. Vanaf je vakantieadres mag ook, maar dat raden we af.

Solliciteren?

Denk je dat dit de baan voor jou is? Stuur dan je brief plus je CV naar: info@webbingsolutions.nl, t.a.v. Dave Rullens. Herken je iemand in je omgeving waarvan je denkt dat die geknipt is voor deze baan, breng hem of haar dan snel op de hoogte door deze vacature te delen met hem of haar!